Експлоатация на PS3 конзола с CFW

Добре, вече имаме PS3 хакната конзола – с инсталиран CFW(Custom firmware), та сега идва големият въпрос: Как се борави с „хакната“ конзола? Тук ще обясня възможно най-кратко и ясно екслопатацията на конзола след прилагане на тази процедура.

Винаги след извършената от мен процедура – downgrade + инсталация на CFW, инсталирам някои от следните програми(game мениджъри):
– Multiman(mmCM)
– webMAN
– irisMAN
– GameSonic Manager

Въпросните програми ги слагам до последна версия(за да са съвместими с последната версия на фърмуера, който съм сложил). Ако случайно съм пропуснал инсталирането на тези две програми(което принципно е изключено да стане, тъй като винаги слагам една тестова игра след процедурата), може да си изтеглите последните версии на програмите от новините в сайта. Ще научим 2 основни стъпки за боравенето с CFW конзола – инсталация на приложения и стартиране на игри. Тук е описано как се инсталират PKG файлове:

Инсталация на PKG инсталационни файлове

Стартиране на игри чрез Game мениджърите IRISMAN или Multiman(mmCM):
За целта избираме някоя от гореспоменатите програми(ще обясня разликите между тях, но и двете служат за пускане на игри) и я стартираме. Изчакваме да зареди и ще изкара списък с наличните игри в твърдия диск. Ако няма инсталирани игри, списъкът ще бъде празен! Как да инсталираме игра? Всичко е описано тук!. След като имаме поне 1 игра в списъка, трябва да я изберем чрез X . По този начин ние емулираме играта, като я зареждаме във виртуално BD устройство, лъжейки конзолата, че сме вкарали диск в нея. След като я стартираме, мениджърът се затваря и се връщаме обратно в главното меню на конзолата. От менюто GAME търсим нашата играта, която сме заредили и я стартираме чрез X.

Разлики между Multiman(mmCM) и IRISMAN:
Както обясних малко по-нагоре, и двете програми служат главно за стартиране на игри, но и двете си имат свои предимства. Лично аз много харесвам IRISMAN, тъй като има вграден контролер на вентилатора, който се грижи нашата конзола да не прегрява. Multiman има много функции за сметка на това, но ще отнеме много време да ги презентирам, затова ви оставям да ескпериментирате сами.
Gamesonic Manager е много близък до irisman с минимални разлики в интерфейса.

Ъпдейтване на фърмуера на конзолата:
Нови версии излизат периодично, тъй като излизат нови игри и ще ви се наложи най-вероятно някой път при слагането на такава, да направите ъпдейт на фърмуера. В никакъв случай не обновявайте през интернет! Това ще изтрие вашият CFW (custom firmware) и ще се наложи повторно хакване(downgrade + инсталация на CFW), което си е допълнителни разходи. В секция Новини редовно пиша статии за новите фърмуер версии, както и за Game мениджърите. При инсталацията на нова версия на операционната система на конзолата, се налага и инсталация на новите версии на Game мениджърите, старите няма да работят!

Приятна игра!