Експлоатация на хакната PS3 конзола

Добре, вече имаме PS3 хакната конзола – с инсталиран CFW(Custom firmware) или HEN (Homebrew Enabler), та сега идва големият въпрос: Как се борави с „хакната“ конзола? Тук ще обясня възможно най-кратко и ясно екслопатацията на конзола след прилагане на тази процедура.

На хакнатите конзоли трябва да инсталираме поне една от следните програми(game мениджъри):
– Multiman(mmCM)
– webMAN
– irisMAN
– GameSonic Manager

*За притежателите на HEN. Не забравяйте да активирате хака всеки път при пускането на конзолата!

Ако вече въпросните програми липсват на конзолата, може да си ги изтеглите от новините в сайта. Ще научим 2 основни стъпки за боравенето с хакната конзола – инсталация на приложения и стартиране на игри. Тук е описано как се инсталират PKG файлове:

Инсталация на PKG инсталационни файлове

Стартиране на игри чрез Game мениджърите IRISMAN или Multiman(mmCM):
За целта избираме някоя от гореспоменатите програми(ще обясня разликите между тях, но и двете служат за пускане на игри) и я стартираме. Изчакваме да зареди и ще изкара списък с наличните игри в твърдия диск. Ако няма инсталирани игри, списъкът ще бъде празен! Как да инсталираме игра? Всичко е описано тук!. След като имаме поне 1 игра в списъка, трябва да я изберем чрез X . По този начин ние емулираме играта, като я зареждаме във виртуално BD устройство, лъжейки конзолата, че сме вкарали диск в нея. След като я стартираме, мениджърът се затваря и се връщаме обратно в главното меню на конзолата. От менюто GAME търсим нашата играта, която сме заредили и я стартираме чрез X.

Разлики между Multiman(mmCM) и IRISMAN:
Както обясних малко по-нагоре, и двете програми служат главно за стартиране на игри, но и двете си имат свои предимства. Лично аз много харесвам IRISMAN, тъй като има вграден контролер на вентилатора, който се грижи нашата конзола да не прегрява. Multiman има много функции за сметка на това, но ще отнеме много време да ги презентирам, затова ви оставям да ескпериментирате сами.
Gamesonic Manager е много близък до irisman с минимални разлики в интерфейса.

Ъпдейтване на фърмуера на конзолата:
Нови версии излизат периодично, тъй като излизат нови игри и ще ви се наложи най-вероятно някой път при слагането на такава, да направите ъпдейт на фърмуера. В никакъв случай не обновявайте през интернет! Това ще изтрие вашият CFW (custom firmware) и ще се наложи повторно хакване(downgrade + инсталация на CFW), което си е допълнителни разходи. В секция Новини редовно пиша статии за новите фърмуер версии, както и за Game мениджърите. При инсталацията на нова версия на операционната система на конзолата, се налага и инсталация на новите версии на Game мениджърите, старите няма да работят!

Приятна игра!