Каква конзола да си купя?

Тази статия е специално за бъдещите притежатели на PS3 конзоли. Предварително Ви съветвам да прочетете PS3 – Видове модели и начини на хакване

Ако искате вашата конзола да бъде съвместима с CFW, то трябва да отговаря на следните изисквания:
– Конзолата не трябва да е от моделите SuperSlim
– Конзоли Slim не трябва да са със следните DateCode: 1D/2A/2B/2C/2D/3A
– Всички останали конзоли са хакваеми (Phat и Slim с DateCode: 9A/9B/9C/9D/0A/0B/0C/0D/1A/1B*/1C*)
*Конзоли с datecode 1B и 1C не е сигурно дали са съвместими. Прави се допълнителна проверка чрез програма.

Всички останали модели до 4.85 OFW фърмуер включително са съвместими с HEN методът на хакване. Te са несъвместими с CFW (Custom firmware). На тях се инсталира HEN (Homebrew Enabler), вид орязана алтернатива на CFW (не е с пълните възможности на CFW).

Оттук нататък ще говорим за конзоли, подлежащи на CFW.

Понеже PS3 конзолите не се продават вече в магазините, трябва да ги търсите втора ръка. Тук трябва да сте много внимателни, защото има некоректни търговци, предлагащи или повредени конзоли, или такива, които се предлагат за хакнати, а всъщност не са.

Покупка на Playstation 3 конзола(обобщено за всички модели):
– Купувайте по възможност на място с определен период за тестване. Ако нямате такава възможност и ако Ви я изпращат по куриер, задължително изисквайте опция преглед и тест. Няма причина продавачът да не иска да слага тази опция, освен в случаите, когато иска да скрие нещо.
– Тествайте Blu-Ray устройството с BluRay и DVD диск(т.к. оптиката има 2 лазера – за BD и DVD). Трябва да се разчетат и двата диска, независимо от съдържанието им.
– Хубаво е да се изисква така нареченият Money Back. Това е пробен период, в който продавачът дава право на купувача да тества покупката за даден период от време(например 2-3 дена или седмица). За съжаление не всички продавачи биха дали такъв пробен период.
– След покупката на PS3 конзола, съветвам да се занесе веднага в някой сервиз за обща диагностика и сервизиране(почистване, смяна на паста, тест на твърд диск и т.н.). Ние извършваме тази услуга.

Ако купувате Phat конзола:
Избягвайте най-старите модели: CECHA, CECHB, CECHC, CECHE, CECHF, CECHG.
Това са т.н. NAND конзоли и са първите излезли модели на пазара. Страдат от прегряване.
– Гаранционният стикер не е фактор! Ако продавачът твърди, че стикерът е на място и конзолата не е отваряна, това говори само лошо. Phat конзолите са вече на 7-8 години, а е добре да се чистят през 1 година. Т.е. шансът тези конзоли да прегряват е много голям.

Ако купувате Slim конзола:
– Питайте продавачът какъв DateCode има конзолата. Съветвам да купувате с DateCode до .
– Тук гаранционният стикер е на кантар. И тези модели вече са стари, но имайки предвид, че са подобрени, те би трябвало да греят по-малко.
– Моят личен съвет е да изберете Slim конзолата, вместо Phat.

Ако купувате хакната конзола:
Прочетете тук
Общо взето главното е да имате двете опции: за инсталация на Package файлове и app_home.

Ако имате въпроси, може да ни потърсите чрез контактите за повече информация.