Софтуерен мод за PS2

Какво представлява софтуерният мод или така нареченият memory hack? На memory картата за PS2(предоставена от вас) се инсталира въпросният хак, след което се слага в конзолата и излиза друго bootmenu при зареждането ѝ. Не изисква отваряне на конзолата, нито запояване на каквото и да е по дънната платка.
Ако искаме да разберем дали нашата конзола е съвместима с този вид хакване, трябва да погледнем стикера, който се намира отзад на конзолата. Ако на Date Code пише повече от 8C, конзолата не подлежи на този вид хакване.

Чрез този хак работят САМО DVD игри поради две причини:
1. Конзолата се лъже, че ѝ вкарваме DVD-Video диск (който подкарва дори да е записан)
2. CD игра не може да се направи да изглежда така, както DVD-Video заради самия диск. А ако си мислите за аудио дискове – няма да стане, тъй като файловата система при Audio дисковете е коренно различна от тази на PS2CD игрите. Форматът на Playstation 2 игрите е идентичен с този на дата дисковете и може да се копират файловете на играта чрез Copy – Paste (при CD-Audio не може, както и при PS1 игрите, те се подкарват по друг начин). Накратко този хак ви позволява да играете около 90% от всички PS2 DVD игри(има много малко игри, които не работят с този хак).

Какво представлява хакването:
Чрез хакната конзола(с монтиран хардуерен чип) се инсталира FMCB (Free McBoot) хак на предоставена от вас memory карта. След слагането на картата в конзолата излиза друго меню при зареждането ѝ. По този начин се позволява възпроизвеждането на игри, записани на диск.
Хакнатата мемори карта дава възможност да разгърнете възможностите на вашата Playstation 2 конзола, като я превръща в мултимедиен център. С този мод е възможно да си пускате игрите не само от DVD записани дискове, но и от USB носители. Може също така да подкарате емулатори като SEGA Genesis, SNES, NES, да гледате филми, да слушате музика, да разглеждате снимки и много други.

Много важно е да не триете файлове свързани с хака от memory картата. Препоръчвам преди да започнете да игрaете, да обърнете внимание кои са точно тези файлове, за да не ги изтриете по погрешка. Обикновено всяка игра си прави SAVE със своята икона, така че лесно може да се разпознава от другите икони!

Повече информация относно хака и приложенията към него за тези, които им е интересно:
ТУК

ЗАБЕЛЕЖКА: Хакът FMCB(FreeMcBoot) е напълно безплатен и свободен за разпространение. В цената за хакването влиза само инсталацията и конфигурирането на хака на memory картата!