Ново! Софтуерна модификация на нехакваемите модели PS3!

Групата разработчици от PS3Xploit не само, че улесниха модификацията на хакваемите модели, но намериха дупка, която позволява да се качват игри и емулатори на новите Slim и SuperSlim конзоли! Новина, която е повече от чудесна и е чакана от години насам.

Методът на хак се нарича „HAN“, изисква задължително втори локален акаунт на конзолата с новосъздаден PSN акаунт(не трябва да се използва вече съществуващ акаунт с трофеи, история и т.н.). Поддържа само фърмуерите 4.81 и 4.82. XMB игрите(npdrm съдържанието,а.к.а игрите от хард диска) се менажират по сравнително прост начин, което само по себе си е дупка в сигурноста, на която разчита HAN хакът. По този начин става възможно да се преподпишат игрите с „пачнати“ ключове, vsh и да се инсталират PKG файлове от XMB.

Проектът HAN разчита като цяло на разузнаване от потребителите, с цел улеснение качването на съдържание на конзолата. Вариантите в момента са два: Инжектиране на backup и връщането му в конзолата или инсталирането на PKG файлове, предварително обработени. Само игри, които имат „наличен ъпдейт“ се поддържат от въпросната процедура, заради файл, който е ключов за възпроизвеждането им от XMB.

За съжаление, на конзолите с datecode над 1А НЕ МОЖЕ да се инсталира CFW, както и не може да се възпроизвеждат „Homebrew“ програми като IrisMan, webman, multiman и т.н. Засега проектът поддържа единствено предварително обработени игри, PS1 емулатор, PS2 емулатор, SNES емулатор. Процедурата на обработване на игри е изключително тегава и изисква компютърна грамотност над средното ниво. Тепърва ще се тества методът, тепърва ще се пишат статии и при наличие на такива, ще ги намерите в категорията на PS3.