Факт! Софтуерно хакване на PS3!

Повече от 6 години единственият начин да се хакнат „хакваемите модели“ с версия на фърмуера над 3.55, беше чрез отваряне на конзолата и хардуерна манипулация и препрограмиране на чиповете на конзолата. Вече това остава в историята, тъй като групата от разработчици PS3Xploit пуснаха по-рано от очакваното тяхната програма за софтуерно хакване на PS3 конзоли.

Накратко ще опишем какво представлява „хака“. Чрез дупка в сигурността, се достъпва външна(или локална) страница, която изпълнява серия от плъгини, модифициращи флагове в NAND/NOR чиповете, правейки възможно инсталацията на CFW(Custom Firmware).
Важно е да се отбележи, че по този метод се хакват единствено конзолите с datecode под 1A, както беше досега с хардуерните програматори. Опитът за хак на конзоли с datecode над 1A ще доведе до перманентен brick(повреда) на конзолата! Методът работи единствено и само върху OFW 4.82, не опитвайте на по-стари версии или CFW фърмуери!

За съжаление засега методът е изключително рискован, тъй като:
– Не е подходящ за самоинициативни лица, които нямат нужните умения.
– Няма защита срещу грешки, причинени от потребителя.
– Няма NAND backup, единствено за NOR конзолите има наличен такъв.
– В случай на brick на конзолата, предварителния бекъп на данните се връща обратно на конзолата единствено чрез програматор.
– Енергозависимо, т.е. при случайно прекъсване в токоснабдяването по време на извършването на процедурата, шансът за брикване на конзолата е голям.
– Не е достатъчно тестван за проблеми.

Силно Ви съветваме да не избързвате все още с модифицирането на конзола, особено ако нямате нужните компютърни умения. Доверете се на специалистите, за да станат нещата без нежелани последствия. Цените ще бъдат актуализирани и вече няма да е нужно отварянето на конзола!