Rogero 4.46 v1.0 + Cobra 7.0

Team Cobra пуснаха изходния код на COBRA USB dongle. Някои разработчици го въведоха в собствения им CFW(в случая го добавя трети човек в Rogero) и така правят възможно използването на NTFS файлова система с PS3(за периферни устройства като флашка или преносим търд диск) без нужда от допълнителни устройства.

Почти всеки се е сблъсквал с ограниченията на файловата система FAT32 – тя ограничава максималната големина на 1 файл до 4GB, което практически не ни позволява да качваме игри или висококачествени филми на преносими устройства със файлова система FAT32. При файловата система NTFS няма ограничение на големината на файл, но пък за сметка на това много устройства не я четат(телевизори, авторадиа, включително и PS3, ако не е хакната). За всеобща радост вече поддръжката на NTFS e факт при PS3.

Хакерът CaptainCPS-X вгради поддръжката на USB NTFS в Rogero 4.46 v1.00

Линк за сваляне:
COBRA 7.0 ROGERO 4.46 v1.00

Съществува и алтернатива: Habib също е вградил във фърмуера си COBRA USB dongle и има версия за 4.53 v1.04. Лично аз не успях да инсталирам неговата версия(даде ми грешка по време на инсталацията), а и има други оплаквания за проблеми, породени от инсталацията му. Така, че внимавайте, ако решите да процедирате с обновяването на софтуера му. Естествено има и случаи, в които няма проблеми и се държи чудесно. Не го инсталирайте на конзоли със счупена оптика(Blu-Ray устройство).

Предупреждение: Никой не носи отговорност за проявили се бъгове по време на или след инсталация – инсталирането на този фърмуер правите изцяло на свой риск.
За начин на инсталиране, кликнете ТУК