Инсталиране на E3 pro ODE на PS3 Super Slim конзола

E3 pro ODE е последното от трите марки ODE, което се появи последно на пазара след Cobra ODE и X3K3y ODE. Прочетох доста положителни ревюта и реших да го инсталирам и пробвам. Направих едно документиране на цялата процедура, ако на някой би му било интересно.

Статията е взета от http://consoles.bg/ и е написана от gataka

Конзолата и устройството преди инсталацията :

 

Докато се подготвях за инсталацията осъзнах, че платките преди да се поставят трябва да sе ъпгрейдват хардуерно, за да могат да се ъпдейтват. Нещо, което преди това не беше известно. Изглежда за да подобрят съвместимостта е нужен софтуерен ъпгрейд, който за съжаление се нуждае от смяната на някой елементи на платката. Нещо, което създателите не са предвидили. Всички платки произведени след 08.10.2013 година са произведени с хардуерния “ъпгрейд”, но естествено аз съм получил от старите. Наложи се ръчно да сменя елементите за да мога да ъпдейтна платката :

Разглобената конзола :

Поставяне на платчица за бързо запояване, свързваща SATA контролера с устройството :

 

Поставяне на устройството и свързването му с всички кабели :

Финалния вид на готовата конзола :

Тествах устройството с няколко игри, които бях конвертирал за Cobra ODE с програмата за Cobra, за моя изненада се оказаха съвместими и се появиха в менюто за стартиране :

Малко впечатления и сравнения :

За разлика от другите си събратя E3 ODE е съвместима само с PS3 Slim и Super Slim, не става за фат конзоли, но и разбира се кой би искал ODE хак на фат конзола.

Устройството е много бързо, смяната на игрите от менюто става без забавяне, преминаването от ODE мод в обикновен мод (без хака да работи) става от менюто, честно казано не си намерих причина да рестартирам конзолата или да вадя диска. Фирмуера на устройството се нарича E3 OS, и е изцяло на самата платка, не е нужно да има допълнителни файлове на флашка или на хард диск за да работи.

Може би единствения минус е липсата на медия плеяр (при Cobra например си има SHowTime), но се очаква нов фирмуерен ъпдейт, за който производителите обещават стартиране на Bluray ISO файлове, подкарване на PS1 и PS2 ISO файлове.

Статията е взета от http://consoles.bg/ и е написана от gataka